TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

ИНТЕРВЮ

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 5/2017, Септември
Schneider Electric, Йонуц Фаркаш: Подобни инициативи утвърждават устойчивото развитие като ценност

Йонуц Фаркаш, регионален мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово, пред сп. Екология & Инфраструктура

Schneider Electric подкрепя като партньор конкурса ЕКООБЩИНА 2017. Какви бяха причините Ви да вземете това решение?
Подкрепихме инициативата ЕКООБЩИНА за втори път, защото разпознахме общи ценности в областта на енергийната ефективност и въвеждането на практики за устойчиво развитие.

За нас беше ценно да сме част от един конкурс, създаден специално за българските общини, за да споделим как решенията на Schneider Electric водят до реална икономия на ресурси с фокус върху опазването на околната среда.

Какви според Вас са ползите от провеждането на такъв тип инициативи?
Schneider Electric е устойчива компания. Под устойчивост ние имаме предвид съществената роля, която изпълняваме, свързана с енергията и достъпа до нея, климатичните промени и запазването на ресурсите на планетата.

Ние приемаме устойчивостта като водеща ценност в бизнеса ни, която рефлектира върху репутацията, привличането и задържането на служители и ролята ни на корпоративен гражданин. Силно вярваме, че инициативи като ЕКООБЩИНА популяризират и утвърждават тези ценности, и затова са важни за България и нейните граждани.

Стимулирането и отличаването на общини с добри практики е пътят към мотивирането на останалите представители на местната власт да следват примера на лауреатите и да превърнат своите общини в едно по-добро място за живот на своите жители.

В каква степен екологичните политики и концепцията за устойчиво развитие са заложени във фирмената философия на Schneider Electric? Бихте ли разказали за някои успешни примери от Вашата практика?
Екологичните практики и устойчивото развитие са изцяло залегнали във фирмената философия и ценности на Schneider Electric. Затова ние подкрепяме различни инициативи, за които вярваме, че ще допринесат за утвърждаването им. Най-добрият пример, който можем да споделим, е как прилагаме всички принципи на устойчивостта в собственото си производство.

Заводът на Schneider Electric в България е най-голямото производствено предприятие на компанията в Европа. Още през 2015 г. той получи сертификат ISO 50001 за енергиен мениджмънт. С това предприятието се нареди сред все още твърде малкото сертифицирани по системата за управление на енергията.

Във фабриката в индустриална зона “Марица” се произвеждат малки прекъсвачи от няколко гами, предназначени за много пазари в и извън Европейския съюз. Това означава много производствени линии, въвеждането на много технологии и координирането на различни процеси.

Благодарение на организацията на работата и внедрените решения предприятието не само отговаря на всички екологични норми, но е и оборудвано със система за сградно управление – Building Management System (BMS), система за енергиен мениджмънт и собствени технологии в индустриалната автоматизация на Schneider Electric.Етикети:   Schneider Electric   Шнайдер Електрик   Екообщина  

Други статии от рубрика Интервю


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media