TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 5/2017, Септември
Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния сектор

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния сектор
В пивоварната индустрия e от съществено значение производственият процес да протича последователно и с висока надеждност.

Основен фактор за постигане тази цел е своевременното измерване на аналитичните параметри в мъст, бира, вода и въглероден диоксид. Въпреки че класическият метод за вземане на проби предлага точни резултати, той отнема време, носи риск от ниска степен на представителност и не предоставя непрекъснати данни в реално време.

Големите предимства на онлайн измерванията са намаленото натоварване на персонала, премахването на възможността за неточни резултати от измерванията, постоянният поток на данни в реално време, позволяващ навременни коригиращи действия, когато е необходимо.

По този начин си осигурявате непрекъснат процес на производство на бира и по-малки загуби.

Роми-Тех е вносител и официален представител на Mettler Toledo, която има дългогодишен опит в разработването и производството на цялостни решения за аналитични измервания, отговарящи на специфичните нужди на пивоварната индустрия.

На базата на този богат опит и благодарение на хилядите пивовари доверили се на компанията, Mettler Toledo разработва технологията Intelligent Sensor Management (ISM), осигуряваща по-дълъг експлоатационен живот, намалени разходи за поддръжка и сигурност при калибриране.

Сензорът за разтворен кислород InPro6970i може да се използва в няколко от производствените етапи - при филтриране на бирата, деаериране на водата и при пълначната линия.

Тези оптични сензори са с отлични работни характеристики и същевременно с намалена необходимост от поддръжка.

Границата им на откриваемост е ниска, а краткото време за реакция подобрява мониторинга на кислорода и спомага за редуциране на неотговарящата на изискванията продукция.

Сензорът InPro5500i е разработен специално за онлайн измерване на въглероден диоксид в процесите при производството на бира и газирани напитки. Уредът е с висока точност благодарение на усъвършенстваната техника за измерване на топлопроводимостта.

Също така, InPro5500i е с отлична чувствителност към CO2, не се влияе от други газове и предоставя висока съпоставимост с вече установените референтни методи. Отсъствието на движещи се части ограничава повредите и удължава работоспособността на сензора.

InPro8600i на Mettler Toledo е сензор за мътност, който намира приложение при процесите на рециркулация на пивната мъст, извличане на филтрираната пивна мъст, при центрофуга в апарата на Вирпул (отстраняване на горещите утайки) и след кизелгур филтъра, за следене на качеството на бирата и алармиране при нужда от промивка на филтъра.

Сензорът измерва частиците чрез техниката на преминаващата и пречупената светлина. Едновременно с измерването на погълнатата светлина се извършва и компенсация на смущаващите въздействия като промяна в цвета на пивната мъст, замърсяване на оптиката и др.


Роми-ТехЕтикети:   пивоварна индустрия   производство на бира   Роми-Тех   Mettler Toledo  

Други статии от рубрика Бизнес


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media