TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 5/2017, Септември
Карлсберг Груп обяви нова програма за устойчиво развитие

Наскоро Карлсберг Груп дефинира конкретни цели за всяка една от 4-те приоритетни области на устойчивото си развитие: енергии и въглерод, водни ресурси, отговорна консумация, здраве и безопасност – със срок 2022 и 2030 г.

“Програмата е отговорът на Карлсберг на нарастващото потребителско търсене на устойчиви продукти във времена на глобални предизвикателства като промените в климата, недостига на вода и здравето на хората в глобален аспект”, коментират от компанията.

Тя е подготвена в партньорство с водещи експерти от WWF, Carbon Trust и съобразно целите за устойчиво развитие на ООН и на Парижкото споразумение за промените в климата. Четири са основните й аспекти, които очертават следните приоритети:
• нула въглеродни емисии в пивоварните на Карлсберг Груп до 2030 г.;
• 50% намаляване на водното потребление до 2030 г.;
• 100% използване на възобновяеми източници на електричество до 2022 г.;
• 30% намаляване на въглеродния отпечатък на цялостния процес от производство до потребление на продуктите, т.е. на целия жизнен цикъл на продукта - до 2030 г.;
• 100% наличност на безалкохолна бира до 2022 г.;
• 100% послания за отговорна консумация на опаковките на продуктите и посредством маркетинг активации - до 2022 г.

“Програмата “Заедно към нулевия отпечатък” поставя нови стандарти на индустрията и е стратегически приоритет на новата корпоративна стратегия на Карлсберг Груп, известна като SAIL’22", допълват от Карлсберг.

Друг аспект в политиката за устойчиво развитие е фактът, че от м. юли т. г. компанията е част от коалицията “RE100” – лидерска инициатива на 100 от световните компании, които поемат ангажимента до 2022 г. да интегрират в пивоварните си употребата на електроенергия от възобновяеми източници.

Пречиствателна станция в Благоевград
Като част от приоритетните дейности в областта на екологичните практики на компанията от май т. г. пивоварната на “Пиринско” в Благоевград вече работи с най-модерната и иновативна технология в пречистването на отпадъчните води от производството, която съвременните европейски пивоварни прилагат.

Иновацията е анаеробен биологичен реактор, известен като BIPAQ IC реактор за вътрешно пречистване на водите. Анаеробният реактор осигурява биологично третиране на 100% от отпадъчните води на завода и неговият капацитет е 1500 м3 вода дневно.

Това е част от дългосрочните инвестиции на Карлсберг България, които имат за цел да сведат замърсяването от производствения процес до минимум.

“В процеса на проектиране на пречиствателната станция ние предвидихме пречистване на 100% от отпадъчните води на пивоварната, като в същото време оптимизираме употребата на природни ресурси.

Това бе нашето основание да използваме биогаз при загряването на отпадъчната вода, който е де факто продукт от процеса на пречистване.

По този начин осигуряваме една независима система, която може да намали използването на естествените природни ресурси, какъвто е природният газ”, споделя Иванка Перич, производствен директор на компанията.

“Това е нашето най-модерно съоръжение и направените инвестиции от 5 млн. лева са продължение на дългосрочните ни планове непрекъснато да се подобряваме - в отговор на високите очаквания на нашите клиенти и потребители.

Откриването на пречиствателната станция в Благоевград е от съществено значение за бизнеса ни, както и в желанието ни да сме отговорен корпоративен гражданин сред местната общност. Ние ще продължим с подобни инвестиционни намерения и в другата ни пивоварна - в град Шумен.

Вече започнахме подготовка на проекта за пречиствателна станция за отпадъчни води в завода на “Шуменско” и плановете ни са тя да влезе в експлоатация през 2019 година”, допълва тя.

От компанията уточняват, че Карлсберг България и “Пиринско” имат традиции в грижата за естествената природна среда в града и региона. С подкрепата на “Пиринско” са реализирани няколко проекта в Национален парк Пирин и Национален парк Рила, благодарение на които са поставени нови указателни табели и знаци, подновени са кътовете за отдих на територията на парковете.

Втора поредна година компанията съдейства за облагородяване на обществени паркове и междублокови пространства в Благоевград и региона – под мотото “Реновирай градинката в квартала” и с подкрепата на “Пиринско”.Етикети:   Карлсберг Груп   Carlsberg Group   WWF   Carbon Trust   SAIL 22   устойчиво развитие  

Други статии от рубрика Бизнес


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media