TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

ФИРМЕНИ СТАТИИ

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 3/2017, май
Доброто познаване на проблематиката и високият професионализъм са водещи за нас

инж. Иван Симеонов
управител на АКВА АВТОМАТИКА ООД

Към коя област е насочен предметът на дейност на АКВА АВТОМАТИКА?
Както показва името на фирмата, ние сме специализирани в предлагане на решения за изграждане на автоматизирани системи за контрол и управление на обекти във водния сектор или както вече добиха популярност през последните години - SCADA системи за диспечерско управление и събиране на данни.

Обектите са предимно пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води, водоснабдителни системи, включващи помпени станции, хлораторни станции, водни резервоари и др. Разбира се, доколкото предлаганите решения и използваните средства за автоматизация са универсални, ние имаме реализирани проекти и в областта на екологията, фармацията, хранително-вкусовата промишленост и др.

Какви решения и услуги предлагате за пречиствателни станции за води?
Фирмата предлага завършен цикъл на решенията - от проектиране, през доставка на оборудването, разработване на приложен софтуер, монтаж, настройка, пускане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционно/извънгаранционно сервизно обслужване за част КИП и А/SCADA.

За изгражданите от нас SCADA системи ние разработваме приложния софтуер за PLC, НМт операторските панели, SCADA сървърите и операторските станции. В разработките си използваме различни видове комуникационни интерфейси Industrial Ethernet, Profinet, Profibus-DP, Modbus TCP и др.

Компанията е инженерингов партньор за автоматизирани системи SIMATIC на Siemens. Какви са отличителните качества на тези системи?
Със Siemens ни свързват отлични партньорски взаимоотношения още от създаването на фирма АКВА АВТОМАТИКА. В нашата дейност ние широко използваме предимно контролери от фамилията SIMATIC S7, мобилните и стационарни операторски панели и SCADA софтуера WinCC, като трябва да отбележа, че техническите средства на Siemens се отличават с изключителна надеждност, много добра функционалност и 24-часова Hot-line поддръжка. Немалка част от нашата дейност е свързана и с използването на КИП апаратура на Siemens.

Разкажете накратко за реализирани от фирмата интересни проекти в областта на пречистването на води.
Гордеем се с нашите работни, технически и идейни проекти по част КИП и А/SCADA за ПСОВ Шумен, ПСОВ Равда, ПСОВ Поморие, ПСОВ Силистра, ПСПВ Луда Яна (|Панагюрище), ПСОВ Елхово, ПСОВ Белене и др. Реализирали сме цялостен цикъл, от проекта до въвеждането в експлоатация, за SCADA системите на ПСОВ Банско, ПСПВ Гоце Делчев, ПСПВ Пасарел, МПСОВ Бориславци, водоснабдителни обекти на В и К - Варна и редица други.

Наша е разработката за редундантна SCADA система на ПСПВ Бистрица, която осигурява пълно резервиране на всички основни възли на системата, както и Wi-Fi покритие на територията на станцията. Имаме много добро сътрудничество със Софийска вода, което се увенча в края на м. г. със сключването на дългогодишен договор за сервизно обслужване на 4 ПСПВ на компанията.

В нашата работа се стараем да изграждаме отношения на доверие и стабилност с нашите партньори, като предлагаме качествени проектни решения и системи, добро познаване на проблематиката, своевременно реагиране при необходимост и преди всичко висок професионализъм. Благодарение на това ние поддържаме много добри дългогодишни сътрудничества както с проектантски, така и със строителни и експлоатационни дружества.Етикети:  

Други статии от рубрика Фирмени статии


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media