TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

ВОДИ

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 2/2017, април
Високотехнологичните продукти на sera предлагат сигурно и надеждно третиране на водата

Фирма Хенлих е ексклузивен представител на германския производител на дозиращи помпи и системи sera ProDos, чиито продукти са широко познати и доказани при обработката на питейни и отпадъчни води повече от 60 години. Познавайки в детайли процеса на пречистване, всички етапи и проблеми при тях, ние можем да предложим високотехнологични продукти, с които надеждно и ефективно да разрешим инженерните задачи, свързани с проектирането и експлоатацията на ПСОВ в градския и промишления сектор.

Още от канализационната мрежа и помпените станции започва образуване и натрупване на водороден сулфид H2S - вреден газ с тежък мирис и корозивно въздействие върху бетона и материала на тръбите. Дозиращите системи на sera за железни соли FeCl2 спомагат за свързването му и образуване на железен сулфид FeS, който се транспортира до ПСОВ.

Биологичната обработка в аерационния басейн се съпътства от натрупване на фосфати и нитрати. Дозирането на метални или алуминиеви соли, например железен трихлорид FeCl3, води до реакция с PO4 йоните до неразтворими соли, а с източници на въглерод, например метанол, се постига анаеробно разграждане на нитратите. За целта sera предлага изцяло окомплектовани и автоматизирани дозиращи инсталации от серии CTD/CVD.

При вторичното утаяване и третирането на утайката се използват станциите sera за приготвяне, транспортиране и дозиране на полимери (флокуланти) от серията PolyLine, с чиято помощ се решават проблемите с малките частици, бавното утаяване, и се спомага сгъстяването и обезводняването на утайката.

Обеззаразяването на пречистената вода се налага при високо наличие на микроорганизми от ПСОВ на предприятия или болнични заведения. Дозиращите комплекти на sera за дезинфектанти предлагат сигурно и надеждно третиране на водата. Пречистването на питейна вода е жизненоважен и отговорен процес, за който sera предлага следните системи: 1) за дозиране на анти-скалант при обратна осмоза, 2) за дозиране на натриев хипохлорит NaClO (белина) при малки водни количества до 50 l/s и 3) производство и дозиране на хлор диоксид ClO2 при обработка на затворени водни системи.

Съвременните разработки на помпи със стъпков мотор от серията iSTEP комбинират концепцията на интелигентно задвижване с прецизността на мембранната помпа. Те са интелигентни – визуализират работния режим чрез различен цвят на дисплея (син, зелен, жълт, червен); позволяват дистанционно управление чрез преместваемия си екран; имат “бавен режим” за удължаване времетраенето на нагнетателния ход или при работа с вискозни флуиди; интерфейс за ProfiBus или ProfiNet; иновативни – имат слот за карта памет и USB вход за ъпдейт на софтуера, дисплеят може да се премества на удобно и видимо място или да се разкача, за да се постави на друга помпа и да се прехвърлят настройките; интуитивни – управляват се с мек въртелив бутон и са с интуитивно меню и настройка.

Дозиращите помпи и системи на sera могат да се използват от прости до много сложни и взискателни приложения.

инж. Емил Панчев,
ръководител отдел Помпи, дюзи и компенсатори, Хенлих ООДЕтикети:   Хенлих   sera   sera ProDos   дозиращи помпи   PolyLine   CTD/CVD  

Други статии от рубрика Води


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media