TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 2/2017, април
Карлсберг Груп постигна целите си за устойчиво развитие през 2016 г.

Консумацията на енергия, емисиите на въглероден диоксид и потреблението на вода на Карлсберг Груп значително са намалели през изминалата година, сочи докладът за устойчиво развитие на компанията.

“През 2016 г. продължихме усилията си в посока подобряване на нашата производствена устойчивост чрез по-нататъшно ограничаване на консумацията на енергия, емисиите на въглероден диоксид и използването на вода. Доволни сме, че и трите области показват прогрес по-бързо от очакваното и сега влагаме дори повече старание в нашата устойчивост”, коментира Симон Боас Хофмайер, директор устойчиво развитие на Карлсберг Груп.

От Карлсберг Груп съобщават, че през 2016 г. консумацията на енергия е намаляла с 4% на 27,7 kWh/hl, в сравнение с 29 kWh/hl през 2015 г. Емисиите на въглерод са ограничени с 10% на 6,3 kg CO2/hl, сравнено със 7 kg CO2/hl през предходната година. Делът на използваната енергия, генерирана от възобновяеми източници, включително биомаса и слънчева енергия, е нараснал до 17,1% от 15,4% през 2015 г.

През м. г. Карлсберг Груп въведе в експлоатация масивна инсталация от соларни панели на съоръжението си в Дали, Китай – четвъртата по големина в света инсталация от този вид, обслужваща пивоварна.

Съгласно доклада за устойчиво развитие компанията е подобрила и водната си ефективност, понижавайки консумацията на 3,2 hl/hl, в сравнение с 3,4 hl/hl за 2015 г. През 2016 г. Групата си сътрудничи със WWF (Световния фонд за дивата природа), за да обнови оценката си на риска, свързан с водните ресурси. Установено е, че 15 от пивоварните в Групата са разположени в зони с висок риск от воден недостиг.

Подходът на Карлсберг Груп включва внедряване на принципите на устойчиво развитие в съществуващата корпоративна стратегия и бизнес процеси, разработване на политики, които да осигуряват постигане на съответните стандарти, сътрудничество с партньори за постигане на мащаб и поставяне на измерими цели за проследяване на напредъка - както година за година, така и в дългосрочен план.Етикети:   Карлсберг Груп   устойчиво развитие   възобновяема енергия   водна ефективност  

Други статии от рубрика Бизнес


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media