TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

ВОДИ

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 4/2016, ноември
Perkin Elmer предлага ефективна работа при минимални разходи за анализ и поддръжка

Постоянно променящите се регулации и появата на нови замърсители са предизвикателства за лабораториите, в които се извършва анализ на води. Следенето на характеристиките на водата е пряко свързано с качеството на храната и здравето на хората.

Аналитиците все по-често се нуждаят от гъвкави и надеждни техники за постигане на точни и възпроизводими резултати. Като представител на Perkin Elmer за България, Хрома ООД предлага инструментите и експертизата за ефективното определяне на важни параметри на питейни, повърхностни и отпадъчни води.

Като водещ производител на аналитична апаратура, Perkin Elmer вече десетилетия определя тенденциите в технологичното развитие на тази сфера. Тази година компанията представи два модела последно поколение инструменти за анализ на неорганични и органични замърсители.

Новият компактен оптикоемисионен спектрометър с индуктивно свързана плазма на Perkin Elmer Avio 200 ICP-OES комбинира стабилна вертикална позиция на плазмата с редица утвърдени технически решения за анализ на най-сложните матрици. Двойният Ешел монохроматор позволява едновременното регистриране на аналитичен и фонов сигнал, гарантиращо надеждност на резултатите.

Avio 200 предлага ефективна работа при минимални разходи за анализ и поддръжка – той е най-икономичният инструмент на пазара с общ разход на аргон 9 l/min. Патентованата технология Flat Plate поддържа стабилна плазма при двойно по-нисък от стандартния разход на аргон, не изисква охлаждане и разходи за консумативи.

Спектрометърът бързо влиза в работен режим и е готов за анализ 10 минути след включване. Двойното наблюдение на плазмата осигурява определянето както на минералния състав на водите, така и на съдържащите се в тях замърсители.

Най-новото попълнение сред инструментите за анализ на органични замърсители във води на Perkin Elmer е системата от течен хроматограф с масспектрометър QSight LC-MS/MS. Като всички инструменти на Perkin Elmer, масспектрометърът с троен квадрупол QSight е конструиран така, че да осигурява ненадмината чувствителност, скорост и възпроизводимост и да не изисква честа поддръжка.

Самопочистващият се йонен източник елиминира нуждата от прекъсване на работата за почистване. Едновременната работа с два източника спестява време при смяна на аналитичните методи и промиване на системата. Патентованото решение за ламинарен пренос на йони гарантира възпроизводимост, независеща от променливи волтажи, което елиминира нуждата от честа оптимизация и почистване на йонната оптика, а патентованият детектор позволява смяна на поляритета в рамките на микросекунди.

Вертикалната конструкция на QSight спестява лабораторно пространство, осигурява лесна поддръжка, а интуитивният софтуер Simplicity 3Q е достъпен и за хора без опит в масспектрометрията.

Освен продуктите на Perkin Elmer, Хрома ООД доставя лабораторно оборудване и от други европейски и световни производители, за да осигури пълна асистенция при анализа на води - от избора на метод, през пробоподготовката и анализа, до интерпретацията на аналитичните резултати.

Хрома ООДЕтикети:   Хрома   Perkin Elmer   Avio 200   QSight  

Други статии от рубрика Води


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media