TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 4/2016, ноември
Обявиха победителите в националния конкурс Загорка Зелен Фонд 2016

В края на октомври т. г. в Зеления склад на Загорка в Стара Загора бяха обявени класиралите се на първите три места проекти в публичния национален конкурс Загорка Зелен Фонд. Първата награда бе връчена на екип от студентките в Лесотехническия университет в София - Виктория Еленкова, Стефани Згурева и Теодора Иванова, за проекта им “Автобусна спирка”. Проектът ще бъде реализиран от Загорка в реална градска среда, със собствени средства в размер до 50 000 лв. и на територията на региона на Стара Загора.

“Вярваме, че с проекта си и с неговото реализиране ще се подобри градската среда и ще се осигури комфорт на гражданите. Спирката е конструирана така, че се хващат не само вредните СО2 емисии и праховите частици, но се пести от водата за поддържането на растителността, а има възможност да се добавят соларни панели, които да захранват осветлението на спирката. Спирката е с екологична и социална насоченост”, сподели Стефани Згурева.

Награди получиха и класираните на второ място и трето място проекти “Керамичен охладител” на Георги Кючуков и “С отпадна вода – красива среда” на Христина Петрова.
След церемонията по награждаването официално бе открит и първият по рода си в България Climathon 2016, който събра екипи от българската иновационна и предприемаческа среда от София и Стара Загора.

Те обсъдиха възможности за справяне с предизвикателствата на замърсяването в градска среда в регион Стара Загора. Организатори на международното събитие са Climate-KIC и техният представител за страната Cleantech Bulgaria.Етикети:   Загорка   Загорка Зелен Фонд   екологични проекти  

Други статии от рубрика Бизнес


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media