TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

ВОДИ

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 3/2016, септември
Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

Съществува нарастваща необходимост от технология, която оптимизира производителността и управлението на помпени системи. На изложението IFAT т. г. Xylem представи първата в света интелигентна помпена система Flygt Concertor, която значително повишава устойчивостта на водния сектор чрез гъвкавостта си, редуцираните разходи за притежание, по-ниската консумация на енергия и възможност за изпомпване без запушвания, съобщават от Алмекс-БГ, официалният дистрибутор на Xylem Water Solutions AB за България. Системата отчита работните характеристики на средата и автоматично адаптира условията на изпомпване към тях.

Остаряващата инфраструктура, повишената световна урбанизация и увеличаващите се енергийни разходи правят устойчивите помпени системи за отпадъчни води приоритетни. Полеви тестове потвърждават съществените ползи от прилагането на Flygt Concertor - енергийни спестявания до 70% в сравнение с конвенционалните помпени системи; намаляване на инвентара до 80%, тъй като системата се саморегулира или може да бъде адаптирана към различни условия без да се налага смяна на работното колело или промяна на размера на двигателя.

Системата е с внедрена функция за самопочистване, която осигурява изпомпване без запушвания и спестява до 80% от разходите за вакуумно почистване. Flygt Concertor е с компактна конструкция, която позволява намаляване размера на таблото за управление до 50% в сравнение с конвенционалните конструкции.

До 2050 г. 70% от населението ще живее в градовете, което ще превърне пречистването на отпадъчни води в невиждано досега предизвикателство. Според пазарно проучване, продължителното фокусиране върху енергийната ефективност и редуцирането на общите разходи за притежание на помпи би могло да доведе до ръст в търсенето на интелигентни помпени системи.

Flygt Concertor е още едно доказателство за усилията на Xylem в разработването на иновативни и интегрирани решения, които да се изправят срещу предизвикателствата на индустрията сега и в бъдеще. Това революционно ново решение е стъпка по пътя на промяната в устойчивите управляващи системи за пречистване на отпадъчни води.

Технологията действително разрешава проблеми и е разработена в тясно сътрудничество с клиентите. Проучване на Xylem показва, че внедряването на енергийно ефективни технологии за управление при пречистването на отпадъчни води може драстично да намали емисиите, свързани с производството на електроенергия, почти наполовина.

Xylem е отдадена на разработването на усъвършенствани технологии, увеличаващи устойчивостта на управляващите системи за пречистване на отпадъчни води. Наскоро компанията представи миксера Flygt 4320 с интегрирано регулиране на скоростта, което оптимизира контрола на оператора върху тягата на миксера.

Това позволява получаването на устойчиви резултати от процеса и намаляване на енергопотреблението. Flygt 4320 е високоефективен, нискоскоростен, потопяем миксер за отпадъчни води, който може да допринесе за понижаване на енергийните разходи с до 50%.
Flygt Concertor и миксерът Flygt 4320 споделят богатото наследство от иновации на Flygt.

Марката е позната като пазарен лидер в проектирането на усъвършенствани решения за води и отпадъчни води. Компанията е със 100-годишен опит в новаторските помпени технологии, от разработването на първата потопяема помпа до проектирането на N-работно колело, елиминиращо запушванията.

Григор Йорданов,
управител на Алмекс-БГЕтикети:   Алмекс-БГ   Xylem   Xylem Water Solutions   Flygt Concertor   Flygt  

Други статии от рубрика Води


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media