TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

БИЗНЕС

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 3/2016, септември
Засилен интерес към първото издание на конкурса Екообщина

Първото издание на конкурса “Екообщина” привлича сериозен интерес от страна на местната власт, отчитат организаторите от Посолството на Франция в България. Инициативата се организира съвместно с: Министерството на регионалното развитие и благоустройството; Министерството на околната среда и водите; Националното сдружение на общините в Република България; Асоциацията на еколозите от общините в България; Центърът за енергийна ефективност Енефект; Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници; Сдружението Еконергия; Българската асоциация по водите.

Общо над 30 общини са подали документи за проекти в четирите категории на конкурса – “Устойчиво управление на водите”, “Устойчиво управление на отпадъците”, “Енергийна ефективност на сградите” и “Устойчива мобилност”. Водеща по брой изпратени документи е категорията “Устойчиво управление на отпадъците”, следвана от тази, посветена на енергийната ефективност.

Сред кандидатите има общини, които са подали документи и в четирите категории, което свидетелства за активната работа и установени добри практики във всички измерения на устойчивото развитие.

В рамките на конкурса бяха проведени четири семинара, по един за всяка една от категориите, чиято основна цел бе обменът на опит между Франция и България. Гост-лектори на тези събития бяха специалисти от Париж, Лориан, Нант, Анже Лоара, Рюел-Малмезон и Мец, които представиха предложени от тях решения за проблемни въпроси, но същевременно и получиха идеи от българските общини.

Жури от специалисти в различните области оценява подадените документи и ще избере победителите в конкурса до края на септември т. г. Общините лауреати ще бъдат обявени на официална церемония през октомври, на която се очаква да присъстват представители на правителството и местната власт.

Специалната награда е четиридневно учебно пътуване във Франция за двама представители на общината с цел обмен на успешни практики и установяване на добри двустранни отношения. Награди ще бъдат предоставени и от корпоративните партньори на проекта: Рено Нисан, Schneider Electric, Веолия, Saint-Gobain Weber.Етикети:   Екообщина   устойчиво развитие   енергийна ефективност   Рено Нисан   Schneider Electric   Веолия   Saint-Gobain Weber  

Други статии от рубрика Бизнес


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media