TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

ВОДИ

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 2/2016, април
Озон генераторите на Wedeco осигуряват максимално производство с минимален разход на енергия

Като един от най-силните окислители, озонът намира приложение в много индустриални сектори, използващи вода. Той е високоефективен при третиране на питейни и отпадъчни, морски и баластни води, избелване на целулоза и хартия и при производство на фармацевтични продукти и пречистването на отпадни води от тях, обезцветяване на води и отстраняване на микрозамърсители.

Когато се използва като дезинфектант за питейни води, озонът, за разлика от хлора, не води до формирането на странични продукти. Освен това той разгражда веществата, създаващи странични продукти при дезинфекция, което понижава необходимото количество хлор и предотвратява образуването на странични продукти с хлора във водоразпределителната мрежа.

Алмекс-БГ, официалният дистрибутор на Wedeco за България, предлага четири серии озон генератори на германската фирма, притежание на шведската компания Xylem Water Solutions – GSO, PDOevo, SMOevo и Z-Compact системи за озон.

Озонът не налага необходимостта от транспорт и съхранение, тъй като се генерира на място и се използва непосредствено след това. Затова озонирането е подходящо за приложение, когато пространството е ограничено. Wedeco GSO малките системи за озон са компактни и са предназначени за ефективно производство на озон от 3 до 400 г/час.

Тези системи предлагат голямо производство на озон с ниско енергийно потребление. GSO генераторите на озон намират приложение за дезинфекция и окисление на питейни и производствени води, в хранително-вкусовата промишленост, рибовъдството и за плувни басейни.

Технологията за генериране на озон включва протичането на коронен разряд между два концентрично разположени електрода. Основният елемент на всеки озонов генератор в PDOevo системите с капацитет от 18 до 300 кг/ч е електродът Effizon EVO 2G. Той осигурява голяма надеждност и енергийна ефективност.

Електродите са произведени изцяло от благородни материали и затова не са необходими предпазни покрития, което ги прави изключително устойчиви на корозия. Това означава, че озон генераторите на Wedeco са практически без поддръжка, без нужда от редовно почистване или смяна на електродите.

Озонът е силно корозивен газ и това налага съоръженията, с които той има контакт, да са изработени от устойчиви материали. Всички тръби в SMOevo системите за озон на Wedeco са изпълнени от специална неръждаема стомана. Те са оборудвани със система за мониторинг и опционални измервателни инструменти за концентрация на озона. Тези системи са с възможност за генериране на озон в границите от 400 г/ч до 25 кг/ч. Wedeco SMOevo системите за озон са предназначени да отговорят на изискванията на клиентите и са готови за инсталиране, лесни и надеждни за работа.

Системата за озон в контейнер Z-Compact е разработена да отговори на нуждите на целулозно-хартиената промишленост. За разлика от традиционната система за генериране на озон, съставена само от озоновия генератор и захранващ блок, при Z-Compact се включват трансформатор за високо напрежение, генератор, PLC, климатична система и химически филтърни системи. Модулната конструкция може да работи и в агресивни среди. Системите са проектирани и произведени в съответствие с международните стандарти за прилагане на озон.

Григор Йорданов, управител на Алмекс-БГЕтикети:   озон генератори   Wedeco   Xylem   Алмекс-БГ  

Други статии от рубрика Води


« Назад
Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media