TLL Media | Инженеринг ревю | IndustryInfoBG | South-East European INDUSTRIAL Market | Български Технически Каталог | Енерджи ревю | Енерджи Инфо БГ | ТД ИНСТАЛАЦИИ
 
 
 
TLL Media ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - българското списание за екология, екоинженеринг и инфраструктура
НАЧАЛО     ENGLISH
Търси
TLL Media
TLL Media
ИздателствотоЗа изданиетоАрхивАбонамент РекламаЧитателите за насКонтактиПредстоящо
TLL Media
 

Екопак обяви Пловдив и Пещера за най-зелени общини на 2015 г.

ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА » Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА - бр. 2/2016, април » Екопак обяви Пловдив и Пещера за най-зелени общини на 2015 г.

Екопак обяви Пловдив и Пещера за най-зелени общини на 2015 г.
Екопак обяви Пловдив и Пещера за най-зелени общини на 2015 г.

Община Пловдив и община Пещера бяха обявени за най-зелени общини за изминалата 2015 г. в първото издание на конкурса “Най-зелена община”, организиран от Екопак България. Целта на инициативата бе да отличи най-добрите еко проекти, насочени към повишаване ефективността при разделното събиране на отпадъци от опаковки.

Общо 24 общини-партньори на Екопак взеха участие в конкурса, който се проведе в три категории, в зависимост от обхванатото население на общините – малки общини с население до 20 000 жители, средни общини с население между 20 000 и 100 000 жители и големи общини с население над 100 000 жители.

Община Пловдив спечели първо място в категория “Голяма община” с награда 25 000 лв. с проект за повишаване ефективността на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки в районите Централен и Тракия. Община Пещера бе наградена с 15 000 лв. в категория “Средна община” за своето участие в конкурса с проект за повишаване на контрола и опазване на системата за разделно събиране, както и популяризирането й сред населението на общината.

Проектите са избрани за победители в своята категория заради съответствието им с изискванията за иновативен подход, устойчивост, екологична ефективност и социална приемливост, както и повишаването на информираността на населението за ползите от разделното събиране на отпадъци.Етикети:   Екопак   еко проекти   разделно събиране на отпадъци   отпадъци от опаковки  

Други новини

Ecomondo
IFP
 
TLL Media
WebDesignBG            © 2017 TLL Media        Начало   |   Права за ползване   |   XML    
TLL Media
TLL Media